Behandelingen

Rasspecifiek

Knippen: met knippen korten we de vacht in met behulp van een schaar. Uw hond kan in elk gewenst model geknipt worden. Voorbeelden van honden die geknipt worden zijn Poedels en de Bichon Friseé

Effileren: effileren doe je met een schaar waarvan een of twee kanten getand is. Hiermee word de vacht uitgedund of ingekort. Het voordeel hiervan is het natuurlijke effect op de vacht.Voorbeelden hiervan zijn Spaniëls, Setters en Retrievers.

Plukken: sommige hondenrassen hebben een ruwharige vacht. Dat wil zeggen dat de hond een dubbele vacht heeft waarvan de bovenlaag niet altijd vanzelf uitvalt. Deze bovenlaag moet er met de hand uitgeplukt worden om jeuk en huidirritatie tegen te gaan. Dit plukken gebeurt plukje voor plukje met de hand en ongeveer 2 x per jaar. Dit is zeker niet pijnlijk voor de hond omdat het haar los zit en de hond alleen geplukt wordt wanneer het ook echt ‘plukrijp’ is. Voorbeelden van honden die geplukt worden zijn Jack Russel, Cairn Terriër, Border Terriër, ruwharige Teckel.

Strippen: dit is plukken van de ruwharige hond maar dan in laagjes. Hierbij zal de hond niet helemaal “bloot” geplukt worden maar ziet het er allemaal wat natuurlijker uit. Vereiste is wel dat de hond wat vaker (ongeveer 4 x per jaar) een bezoekje aan de trimsalon brengt. Strippen gebeurt bijvoorbeeld bij de Jack Russel, de Cairn Terriër of de Schnauzer.

Ontwollen: bij het ontwollen van de hond gaat het erom de losse ondervacht van de hond te verwijderen om verstikking van de huid en jeuk tegen te gaan. Dit zijn de witte vlokken haar die door uw hele huis heen liggen. De hond wordt gewassen, geföhnd en uitgekamd en daarna eventueel in model getrimd. Deze behandeling is geschikt voor Retrievers, Herders, Collies en de Friese Stabij.

 

Algemeen

Scheren: bij het scheren korten we de vacht in met behulp van de tondeuse. Op deze tondeuse kunnen verschillende maten scheerkoppen gebruikt worden zodat de vacht in elk gewenste lengte ingekort kan worden.

Wassen & föhnen: alle honden worden gewassen tijdens de trimbeurt (behalve de ruwharige honden omdat de haarzakjes na een plukbeurt open staan). Dit is niet alleen om de vacht lekker schoon en fris te maken maar ook omdat de vacht na het drogen beter in model getrimd kan worden. De shampoo die gebruikt wordt is afhankelijk van de conditie van de vacht en is speciaal geschikt voor de hondenhuid. Het drogen van de vacht gebeurt eerst met de handdoek waarna een waterblazer of een föhn gebruikt wordt.

Kammen en/of borstelen: hier worden oude, losse haren en klitten verwijderd. Vooral de langharige honden zoals de Briard en de Bobtail komen regelmatig voor een borstelbeurt. Hierbij wordt laagje voor laagje de vacht los geborsteld.

Puppytrim: wanneer uw pup zijn\haar laatste entingen heeft gehad is het oud genoeg om naar de trimsalon te gaan. Alles wat een pup leert in zijn eerste socialisatiefase is heel belangrijk en een trimsalon bezoeken hoort daar ook bij. De pup mag eerst even rustig in de salon rondlopen om aan alle geurtjes en geluiden te wennen. Daarna wordt de pup lekker gewassen en geföhnd. Dan wordt de pup nog uitgeborsteld en de nageltjes geknipt. Dit alles gebeurd in alle rust en met veel geduld en lekkere snoepjes want er komt best veel op hem af. De pup mag nog even spelen in de salon tot zijn baasje komt en dan lekker naar huis.

Reacties zijn gesloten.