Decembermaand

De decembermaand is een maand van gezelligheid en lekker eten. Een maand die we graag met onze dierbare vieren. Maar wist u ook dat deze maand voor uw hond ook een minder leuke maand kan zijn?

Zo eten wij met Sinterklaas pepernoten en chocoladeletters. Een hond heeft een chocoladeletter zo van tafel gegrist en kan daar goed ziek van worden omdat chocola giftig is voor de hond. Een groot gevaar vormt het eten van pure chocolade, dat in grotere hoeveelheden zelfs dodelijk kan zijn. Maar ook rozijnen kunnen problemen bij honden geven. Honden kunnen ook ziek worden door bijvoorbeeld erg gezouten versnaperingen.

 

Met de kerst zijn er giftige planten in vele huishoudens te vinden. Zo is de bekende kerstster giftig, maar ook mistletoe (maretak) en de rode besjes van de hulst (in bijvoorbeeld kerststukjes). Vooral puppy’s willen hier nogal eens aan knabbelen, met soms zeer ernstige gevolgen. Dennennaalden kunnen ook giftig zijn en problemen aan de darmwand geven. Ook kunnen honden allergisch reageren door contact met naaldbomen. Zelfs op drinkwater waar deze in gelegen hebben. Ze krijgen dan een opgezette snoet en oogleden.

 

Gelukkig weten veel eigenaren wel dat ze geen botjes van gebraden kalkoen, konijn en dergelijke aan de hond moeten geven. Ook het netje van de rollade kan gevaarlijk zijn. En dan komt er na deze gevaren nog het vuurwerk!

Toch hoop ik dat u en uw hond de december maand fijn gaan beleven en dat u de champagne op oudejaarsavond kunt laten knallen. Maar pas op, honden en vooral pups vinden een kurk reuze leuk speelgoed en willen dat graag inslikken…

Fijne feestdagen en een goed 2015!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *